Wednesday, April 10, 2013

ΣΟΚ: Όσοι έχουν καρδιά μην δουν αυτό το βίντεο!


Ο άντρας που «έχασε» το μισό του πρόσωπο εξαιτίας του καρκίνου τώρα μπορεί να χαμογελά αφού οι γιατροί του έφτιαξαν ένα καινούργιο χρησιμοποιώντας έναν 3D εκτυπωτή.



Ο λόγος για τον 60χρονο Eric Μoger, ο οποίος μόλις διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο μεγέθους μιας μπάλας του τένις, έπρεπε να υποβληθεί σε αφαίρεση σχεδόν όλης της αριστερής πλευράς του προσώπου του.

Το χειρουργείο του άφησε μια τεράστια τρύπα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να φάει, ούτε να πει αλλά και ούτε καν να μιλήσει!

Τελικά μετά από 4 χρόνια ταλαιπωρίας και αφού εμφανίστηκε στην εκπομπή Embarrassing Bodies του Channel 4, απέκτησε ένα καινούργιο πρόσωπο.

Συγκεκριμένα του τοποθετήθηκε ένα πρόσωπο που κατασκευάστηκε μέσω 3D εκτυπωτή. Αυτός ο σαρωτής ουσιαστικά κατασκευάζει εικόνες για το πώς θα έπρεπε να είναι το πρόσωπό του, χρησιμοποιώντας μια κατοπτρική εικόνα της «άθικτης» πλευράς του προσώπου του.

Στην συνέχεια ο 3D εκτυπωτής κατασκευάζει ένα νάιλον καλούπι του προσώπου σύμφωνα με το οποίο φτιάχνεται το προσθετικό από σιλικόνη.




 

▶ Share this article :
0 comments