Sunday, April 21, 2013

Σε σοβαρή κατάσταση το 5χρονο κορίτσι που βιάστηκε




Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο Νέο Δελχί το πεντάχρονο κοριτσάκι που είχε βιαστεί και αφεθεί να πεθάνει από έναν 24χρονο.



Οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του, την οποία χαρακτηρίζουν ως σοβαρή. Το κοριτσάκι, όπως ανέφερε ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, δρ. Ντ. Κ. Σάρμα, φέρει εσωτερικά τραύματα όπως επίσης κοψίματα και σημάδια από δαγκωματιές στο πρόσωπο και στο σώμα.

Ο δράστης που συνελήφθη, είχε κλειδώσει το κοριτσάκι μόνο του σε ένα δωμάτιο και το είχε αφήσει να πεθάνει, ανέφερε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας στην ινδική πρωτεύουσα, Ντιπάκ Μισρά. Οι γονείς του παιδιού είχαν χάσει τα ίχνη του την περασμένη Δευτέρα. Το βρήκαν ύστερα από δύο μέρες, την Τετάρτη, σε ένα διαμέρισμα της ίδια πολυκατοικίας. Γείτονες άκουσαν κλάματα και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Στο διαμέρισμα όπου βρέθηκε το κοριτσάκι, διέμενε ο 24χρονος απαγωγέας ο οποίος συνελήφθη σήμερα στην πόλη Μουτζαφαρπούρ που βρίσκεται 1000 χιλιόμετρα ανατολικά του Νέου Δελχί.
Στο μεταξύ το πρωί του Σαββάτου, εκατοντάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας διαδήλωσαν έξω από το αρχηγείο της Αστυνομίας και το σπίτι του αρμόδιου υπουργού, κατηγορώντας τις Αρχές για ολιγωρία. Όπως κατήγγειλαν πολλοί από τους συγκεντρωμένους, οι γονείς του κοριτσιού που είναι φτωχοί εργάτες, πήγαν στην Αστυνομία να καταγγείλουν την εξαφάνιση του και οι αξιωματικοί αρνήθηκαν να ασχοληθούν με την υπόθεση.

«Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Αυτό το ειδεχθές έγκλημα θα μπορούσε να είχε αποτραπεί αν η αστυνομία είχε αρχίσει νωρίτερα την έρευνα», ανέφερε κοινωνική επιστήμονας και ακτιβίστρια Ρανγιάνα Κουμάρι. Πάντως, η ολοένα αυξανόμενη δυσφορία του κόσμου για την στάση της Αστυνομίας σε συνδυασμό και με την έκταση που έλαβε το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως και άλλα πριν μήνες, προκάλεσαν την αντίδραση του πρωθυπουργού της χώρας Μανμοχάν Σιν ο οποίος χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτη» τη συμπεριφορά της

▶ Share this article :
0 comments
Σημείωση:
1. 1. Αν θέλετε να ειδοποιηθείτε για παρακολούθηση σχόλια ή απαντήσεις, κάντε κλικ στο "Εγγραφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου " κάτω από το πεδίο με τα σχόλια.
2. Σχόλια Spam θα διαγράφονται αμέσως μετά τον έλεγχό μας

kouzoulo.blogspot