Tuesday, July 31, 2012

Ο πιλότος του ελικοπτέρου είδε τους εμπρηστές -Σε λίγο στον εισαγγελέα



της Κατερίνας Μηναδάκη

Ένας κτηνοτρόφος και ο Πακιστανός βοηθός του φαίνεται να φέρουν μεγάλες ευθύνες για τη φωτιά της Βιάνου όπως προκύπτει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Ο κτηνοτρόφος συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του ένα μαχαίρι ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη στη μάντρα και ο Πακιστανός βοηθός του που δεν είχε καν πρόσληψη.

Όλα ξεκίνησαν από τα όσα είδε από ψηλά χθες ο πιλότος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην προσπάθεια του να σβήσει τις φλόγες που απειλούσαν τη Βιάνο.

Ο πιλότος, σύμφωνα με πληροφορίες, είδε από ψηλά ύποπτες κινήσεις ενός κτηνοτρόφου στο έδαφος. Αμέσως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενημέρωσε τις επίγειες δυνάμεις τόσο της πυροσβεστικής όσο και της αστυνομίας, οι οποίες και έσπευσαν στο σημείο για το οποίο ενημερώθηκαν.

Εκεί κατάφεραν και ακινητοποίησαν τον κτηνοτρόφο ένα πολιτικό αυτοκίνητο της πυροσβεστικής και ένα περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Βιάνου.

Ο κτηνοτρόφος συνελήφθη για το μαχαίρι αρχικά που είχε στην κατοχή του αλλά και για την παράνομη απασχόληση του Πακιστανού που είχε στη μάντρα του.

Ωστόσο η ιστορία δε σταματά εδώ αφού αυτή την ώρα καταθέτει στο Αστυνομικό τμήμα Βιάνου και στο ανακριτικό της πυροσβεστικής ο πιλότος του ελικοπτέρου για τα όσα είδε από ψηλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος φαίνεται ότι αναγνωρίζει στο πρόσωπο τόσο του κτηνοτρόφου όσο και του Πακιστανού βοηθού του, τους ανθρώπους που ευθύνονται για την μεγάλη φωτιά της Βιάνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των καταθέσεων αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ηρακλείου ο κτηνοτρόφος και ο Πακιστανός προκειμένου να τους ασκηθούν οι ποινικές διώξεις. Κι αν το μαχαίρι και η παράνομη απασχόληση είναι πλημμελήματα, η φωτιά σίγουρα θα ανήκει σε άλλη κατηγορία ποινικών διώξεων αναφέρουν όσοι γνωρίζουν.

Ωστόσο αυτό αναμένεται να διευκρινιστεί σε λίγη ώρα, οπότε και θα μεταφερθούν από τη Βιάνο στο Ηράκλειο.

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη

Στο μεταξύ η φωτιά στη Βιάνο δε λέει να κοπάσει. Ο άνεμος είναι σύμμαχος της και ο αγώνας της πυροσβεστικής δεν έχει τέλος. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρίσκονται 21 υδροφόρες του σώματος με περισσότερους από 45 άνδρες, υπάρχουν πεζοπόρα τμήματα καθώς και δύο ελικόπτερα ενώ στην περιοχή έσπευσαν και καναντέρ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι χθες το απόγευμα ήταν προγραμματισμένο να έρθουν ακόμα και ενισχύσεις από τη Θεσσαλονίκη. Επίσης σε επιφυλακή βρίσκεται το ειδικό τμήμα του ΕΚΑΒ Με 4 ασθενοφόρα, γιατρούς και νοσηλευτές προκειμένου να δίνει τις πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας μια και στην περιοχή ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι σε μεγάλη ηλικία.

Παράλληλα σε μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά και στον Κεραμέ Ρεθύμνου όπου στην περιοχή βρίσκονται ακόμα και σήμερα 2 οχήματα με 5 άνδρες προκειμένου να επεμβαίνουν στις μικροεστίες που η φωτιά αναζωπυρώνεται

http://www.prismanews.gr

▶ Share this article :
0 comments
Σημείωση:
1. 1. Αν θέλετε να ειδοποιηθείτε για παρακολούθηση σχόλια ή απαντήσεις, κάντε κλικ στο "Εγγραφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου " κάτω από το πεδίο με τα σχόλια.
2. Σχόλια Spam θα διαγράφονται αμέσως μετά τον έλεγχό μας

kouzoulo.blogspot