Tuesday, July 31, 2012

Πύρινη λαίλαπα στον Κουτσουρά αποτέφρωσε 3 σπίτια, οχήματα. θερμοκήπια και άλλες καλλιέργειες

   
Υπό έλεγχο, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 1 περίπου το μεσημέρι της Δευτέρας 30/7, στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος, στον Κουτσουρά του Δήμου Ιεράπετρας.


Η κινητοποίηση του κόσμου και της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Στο σημείο, έσπευσαν ένα όχημα από την Ιεράπετρα με τρία άτομα, τρία οχήματα από τη Σητεία με έξι άτομα, δύο υδροφόρα οχήματα του Δήμου Ιεράπετρας, δύο του Δήμου Σητείας και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας.

Παρά την άμεση κινητοποίηση και τις προσπάθειες όλων, η φωτιά λόγω της έντασης των ισχυρών ανέμων, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και οι καταστροφές που προκάλεσε, αρκετά μεγάλες.



Ο απολογισμός της, τρία καμμένα σπίτια, δυο αυτοκίνητα, μια μηχανή, θερμοκήπια και 50 συνολικά στρέμματα δασώδης και καλλιεργήσιμης περιοχής.

Ευθύνες, ρίχνουν στη ΔΕΗ οι πληγέντες. Μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι και τον Δημήτρη Τουρλούκη το πρωί της Τρίτης 31/7, η κ. Παπαδάκη, ιδιοκτήτρια κατοικίας που κάηκε, κατηγόρησε για αμέλεια τη ΔΕΗ, ενώ σε συνομιλία που είχε με το κ. Λουκαράκη διευθυντή νομού Λασιθίου της ΔΕΗ, ζήτησε να μην περάσει άλλη οικογένεια τη δική της τραγωδία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Λουκαρακης δεσμεύτηκε να συνομιλήσει μαζί της και εκτός αέρα ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες στη ΔΕΗ και να αποδοθεί δικαιοσύνη.



Παρόντες στο σημείο της φωτιάς, ήταν ο Αντιπύραρχος κ. Ραπανάκης Δοιηκητής Πυροσβεστικής του Νομού, ο προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Σητείας Επιπυραγός κ. Καράμπελας, ο προιστάμενος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Βασιλάκης, οι αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Προιστάκης και Κατρίνης, ενώ στο σημέιο έφτασε και ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Αναστασάκης.

▶ Share this article :
0 comments
Σημείωση:
1. 1. Αν θέλετε να ειδοποιηθείτε για παρακολούθηση σχόλια ή απαντήσεις, κάντε κλικ στο "Εγγραφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου " κάτω από το πεδίο με τα σχόλια.
2. Σχόλια Spam θα διαγράφονται αμέσως μετά τον έλεγχό μας

kouzoulo.blogspot